Evreşe Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdırellez şenlikleri, büyük bir coşkuyla kutlandı. Geleneksel olarak her yıl yapılan şenliklerde, bu yıl da birbirinden renkli etkinlikler ve eğlenceler yer aldı. Evreşe halkı, Hıdırellez’in neşesini ve coşkusunu doyasıya yaşadı.

Şenliklerde çeşitli oyunlar oynandı ve katılımcılara hediyeler verildi. Hıdırellez’in vazgeçilmez ritüellerinden biri olan ateşten atlama etkinliği, büyük ilgi gördü. Hem gençler hem de yetişkinler, ateşten atlayarak dileklerini gerçekleştirmeye çalıştı. Müzikli eğlenceler ve dans gösterileri, şenliğe katılan herkesi eğlenceli anlar yaşattı. Halk, müziğin ritmine kapılarak dans etti ve keyifli vakit geçirdi.

Evreşe Belediye Başkanı Hakkı Uysal, şenlikler sırasında yaptığı konuşmada Hıdırellez’in anlam ve önemine değindi. Başkan Uysal, “Hıdırellez, baharın gelişini, doğanın uyanışını ve bolluğun başlangıcını simgeler. Bu güzel günde, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, geleneklerimizi yaşatmak için bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Hep birlikte, nice Hıdırellez’leri kutlamayı temenni ediyorum” dedi.

Şenliklere katılan vatandaşlar, Evreşe Belediyesi’nin bu güzel etkinliği düzenlemesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Özellikle çocuklar için düzenlenen oyunlar ve hediye dağıtımları, küçüklerin yüzlerini güldürdü. Şenliğe katılan herkes, bu özel günü hatıralarında güzel bir anı olarak saklayacaklarını belirtti.

Evreşe Belediyesi, Hıdırellez şenlikleri ile hem gelenekleri yaşatmayı hem de halkın kaynaşmasını sağlamayı amaçladı. Başkan Hakkı Uysal, bu tür etkinliklerin devam edeceğini ve Evreşe halkının her zaman yanında olacaklarını vurguladı.

Hıdırellez şenlikleri, Evreşe’de baharın gelişini müjdeleyen coşkulu kutlamalarla sona erdi.