Evreşe Belediye Başkanı Hakkı Uysal, dün akşam gerçekleştirilen Biçim Fiyatları Belirleme Toplantısı’nın ardından katılımcılara teşekkür ederek, belirlenen fiyatlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Toplantıya Ziraat Odaları Başkanı, biçerdöver sahipleri ve çiftçilerin katılım sağladığını belirten Uysal, çiftçilerin ve biçerdövercilerin ortak noktasında buluşulduğunu vurguladı.

Başkan Uysal, açıklamasında şunları söyledi: “Dün akşam gerçekleştirdiğimiz biçim fiyatları belirleme toplantısına katılım sağlayan Ziraat Odaları Başkanı, biçerdöver sahipleri ve çiftçilerimize teşekkür ediyoruz. Yoğun bir katılım ve verimli tartışmalar sonucunda, çiftçilerimiz ve biçerdövercilerimizin ortak noktası olarak biçim fiyatımızı 210₺, balya bağlama fiyatını ise 20₺ olarak belirlemiş bulunuyoruz.”

Bu kararın, çiftçiler ve biçerdöver sahipleri arasında adil bir anlaşma sağlanmasına yardımcı olacağını belirten Başkan Uysal, belirlenen fiyatların her iki tarafın da memnuniyetini hedeflediğini ifade etti. Çiftçilerin emeklerinin karşılığını almasını ve biçerdövercilerin de verdikleri hizmetin hakkını almasını önemsediklerini belirten Uysal, fiyat belirleme sürecinin şeffaf ve katılımcı bir şekilde gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Toplantının ardından Başkan Uysal, tüm çiftçilere bereketli bir sezon dileyerek, biçim yapacak arkadaşlara kazasız ve belasız bir harman sezonu temennisinde bulundu. “Tüm çiftçilerimize bereketli bir sezon, biçim yapacak arkadaşlara kazasız belasız bir harman sezonu diliyoruz,” diyen Uysal, belediyenin her zaman çiftçilerin yanında olacağını ve tarım sektörüne destek vermeye devam edeceğini belirtti.

Evreşe Belediyesi, çiftçilerin üretim süreçlerinde karşılaştıkları zorlukları en aza indirmek için çeşitli projeler ve destek programları ile çalışmalarını sürdürecek. Başkan Hakkı Uysal, bu tür toplantıların ve ortak karar alma süreçlerinin, beldenin tarımsal kalkınmasına büyük katkı sağladığını ifade ederek, benzer toplantıların gelecekte de devam edeceğini duyurdu.