Evreşe Belediye Başkanı Hakkı Uysal

Evreşe Belediye Başkanı Hakkı Uysal Kimdir?

Hakkı Uysal, 5 Ocak 1975 tarihinde Evreşe’de doğmuştur. İlk öğretimini Evreşe’de tamamladıktan sonra orta okulu Biga İmam Hatip Orta Okulu’nda tamamlamıştır. Lise eğitimine Biga İmam Hatip Lisesi’nde başlayıp, Gelibolu İmam Hatip Lisesi’nde tamamlayarak mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından baba mesleği olan tarım işleri ile uğraşmaya başlamıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Üç Dönem Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Hakkı Uysal, siyasi kariyerine ise 2009 yılında Ak Parti Evreşe Belde Başkanı görevi ile başlamış ve bu görevde yedi yıl boyunca hizmet vermiştir. İki yıllık bir aranın ardından 2018 yılında Ak Parti ilçe yönetimine seçilip, 2019 yılında Ak Parti Gelibolu İlçe Başkanı olmuştur.

2024 yerel seçimlerinde Ak Parti’den Evreşe Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Hakkı Uysal, 31 Mart günü yapılan seçimde halkın iradesiyle birinci çıkarak 5 Nisan Cuma günü mazbatasını almış ve Belediye Başkanlığı görevine başlamıştır.